Wraz z mężem lubimy faszerowane jajka, dlatego często wymyślam nowe farsze. Ten z tuńczykiem i selerem bardzo przypadł nam do gustu :) Jajka są idealne na imprezę lub wielkanocny stół :)
Składniki:
10 jajek
tuńczyk w oleju (w puszce)
seler sałatkowy marynowany
sól, pieprz
4 łyżki majonezu
Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować w osolonej wodzie, po ostygnięciu przekroić je wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka.
2.Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju i dodać do żółtek. Seler odsączyć, pokroić. Składniki farszu rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy do smaku i majonez, wymieszać. Gotową masę nakładać do pustych białek.
Komentarze