Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem

0 (0 ocen)

Wraz z mężem lubimy faszerowane jajka, dlatego często wymyślam nowe farsze. Ten z tuńczykiem i selerem bardzo przypadł nam do gustu :) Jajka są idealne na imprezę lub wielkanocny stół :)

Składniki:

  • 10 jajek
    tuńczyk w oleju (w puszce)
    seler sałatkowy marynowany
    sól, pieprz
    4 łyżki majonezu

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie, po ostygnięciu przekroić je wzdłuż na pół i wyciągnąć żółtka.

  • 2. Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju i dodać do żółtek. Seler odsączyć, pokroić. Składniki farszu rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy do smaku i majonez, wymieszać. Gotową masę nakładać do pustych białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy