Jajka faszerowane - urocze sówki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste jajka faszerowane w kształcie sówek.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    6 zielonych oliwek nadziewanych papryką
    12 marynowanych papryczek sweet drops
    24 listki roszponki
    czarny kawior
    1-2 łyżki majonezu
    sól ziołowa

Jajka faszerowane - urocze sówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy.

    Żółtka z solą i majonezem miksujemy na gładką masę.

    Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek.

    Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy