Jajka faszerowane wątróbką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie smaków, które będzie na pewno odpowiadać amatorom wątróbki i jajek.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100g drobiowej wątróbki
    1 mała cebula
    1 łyżka oleju
    1 łyżka mąki
    Pieprz, sól
    Szczypiorek do dekoracji

Jajka faszerowane wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i oczyścić. Obtoczyć w mące. Usmażyć z jednej strony na rumiano, obrócić na drugą stronę i nadal smażąc dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć mieszając co jakiś czas, aż cebula całkowicie zmięknie. Na samym końcu doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Z każdego jajka wyciąć ¼ jego części. Ostrożnie wydrążyć żółtka. Rozdrobnić je widelcem, dołożyć wątróbkę, całość dokładnie zmiażdżyć. Doprawić ponownie do smaku. Farszem napełnić białka. Ułożyć na półmisku udekorować szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy