Jajka faszerowane wedzonym lososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste do przygotowania. Nadaja sie zarowno na swiateczne Wielkanocne sniadanie lub np. na prywatki karnawalowe w domu.

  • 30 min

Składniki:

  • Dla 4 osob:
    4 jajka
    3 plastry wedzonego lososa
    lyzeczka musztardy
    lyzeczka majonezu
    sol , pieprz
    rzezucha

Jajka faszerowane wedzonym lososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka myjemy.
    Gotujemy na twrdo (okolo 10 min. )
  • 2. Obieramy ze skorupek. Dzileimy na pol.
  • 3. Wybieramy zoltka ,wrzucamy do miseczki .
  • 4. Lososia kroimy w drobna kostke ,dodajemy do zoltek.
  • 5. Dodajemy majonez ,musztarde,sol ,pieprz -do smaku. Mieszamy widelcem na gladka mase. Mozna rowniez zmiksowac (jak ,kto woli ;) )
  • 6. Napelniamy bialka I posypujemy rzezucha .
  • 7. Najlepiej pozostawic na kilka minut w chlodnym miejscu ,aby smaki sie przegryzly.
  • 8. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy