Jajka faszerowane z chrzanem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki majonezu (płaskie)
    1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*)
    sól, pieprz

Jajka faszerowane z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka.
    Żółtka dokładnie utrzeć z chrzanem oraz majonezem.
    Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka.
    (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)
    Całość ozdobić według uznania.

Porady

(*) Ilość chrzanu zależy od jego ostrości i naszych preferencji smakowych. Ja używając ostrego dodaję około 3/4 łyżeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy