Jajka faszerowane z jarmużem, szynką, pomidorem i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

U mnie jajka sprawdzają się na każdej imprezie, zawsze znikają jako pierwsze. Te idealne są na co dzień i od święta, można je zaserwować na śniadanie wielkanocne.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 garść jarmużu
    1 łyżeczka masła klarowanego
    5 pomidorków koktajlowych
    4 plasterki szynki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka chrzanu
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane z jarmużem, szynką, pomidorem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajka na twardo. Wystudzone obieramy, ścinamy wierzchy i wyciągamy żółtka.
  • 2. Podsmażamy jarmuż na maśle kilka minut, aby nieco zmięknął. Siekamy drobno.
  • 3. Kruszymy żółtka, dodajemy szynkę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany jarmuż, pokrojone drobno pomidorki, majonez, chrzan. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Nadziewamy jajka, dekorujemy jarmużem i kawałkiem pomidorka. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy