jajka faszerowane z pieczarkami

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 6 jajek
    6 średniej wielkości pieczarki
    2 - 3 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki masła lub margaryny
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, pieczarki drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na maśle około 10 minut, gotowe pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka obieramy, przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtka nie naruszając białka. Następnie przygotowujemy farsz - mieszamy pieczarki, roztarte żółtka i majonez, doprawimy do smaku solą i pieprzem. Tak gotową masą faszerujemy połówki jaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy