Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne jajka z lekką nutą świeżości a to dzięki zielonemu ogórkowi. Szybkie i proste w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 plaster żółtego sera
    1 plaster białej cebuli
    1 łyżka majonezu
    4 centymetrowy kawałek zielonego ogórka
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy w wodzie na twardo.
    Przekładamy do zimnej wody i studzimy.
    Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka
    i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
    Ogórka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę oraz żółty ser też kroimy w drobną kosteczkę.
    Wszystkie składniki farszu wkładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
    Dokładamy majonez i ponownie mieszamy.
    Gotowy farsz przekładamy do białek.
    Kroimy szczypiorek i posypujemy na jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy