Jajka-łapki zajączka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane wędzonym łososiem. Mają one przypominać ślady łapek zajączka ;) Czy mi się to udało?

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    50 g wędzonego łososia
    1 łyżeczka majonezu
    kiełki rzodkiewki do dekoracji

Jajka-łapki zajączka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Łososia pokroić w drobną kostkę, zostawić trochę do dekoracji zajęczych "pazurków".
  • 3. Resztę łososia dodać do żółtek, dołożyć majonez, dokładnie wymieszać. Białka nadziewać farszem. Resztą łososia tworzyć "pazurki" króliczka kładąc je na białku. Podawać na kiełkach rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy