Szybkie i smaczne danie na kolację i śniadanie, cieszy zarówno podniebienie jak i oko:). Smakuje wyśmienicie, za każdym razem zaskakuje wyjątkowym smakiem.
20 min
Składniki:
10 jaj
2 pomidory
por
szynka ( 4 grube plastry)
ser żółty
papryka czerwona
oregano
bazylia
tymianek
sól
pieprz
Jajka migduliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kostkę. Ser żółty ucieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Por siekamy na wąskie plasterki. Jajka roztrzepujemy w miseczce i wylewamy na rozgrzany olej. Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Lekko smażymy jak omlet. Kolejno posypujemy na cały omlet nie zdejmując z ognia, szynkę, paprykę, układamy pomidory, posypujemy porem i żółtym serem. Na koniec doprawiamy do smaku tymiankiem, bazylią i oregano. Przykrywamy i całość dusimy na wolnym ogniu około 5 min.
Komentarze