Jajka Migduliny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i smaczne danie na kolację i śniadanie, cieszy zarówno podniebienie jak i oko:). Smakuje wyśmienicie, za każdym razem zaskakuje wyjątkowym smakiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 jaj
    2 pomidory
    por
    szynka ( 4 grube plastry)
    ser żółty
    papryka czerwona
    oregano
    bazylia
    tymianek
    sól
    pieprz

Jajka migduliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kostkę. Ser żółty ucieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Por siekamy na wąskie plasterki. Jajka roztrzepujemy w miseczce i wylewamy na rozgrzany olej. Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Lekko smażymy jak omlet. Kolejno posypujemy na cały omlet nie zdejmując z ognia, szynkę, paprykę, układamy pomidory, posypujemy porem i żółtym serem. Na koniec doprawiamy do smaku tymiankiem, bazylią i oregano. Przykrywamy i całość dusimy na wolnym ogniu około 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy