Jajka nadziewane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jajka nadziewane farszem jaki się lubi, u mnie tym razem tylko smażone pieczarki z cebulą i jest smakowy rarytas.......SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 15 sztuk "M",
    sól czosnkowa 1,5 łyżeczki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,

    pieczarki 5 sztuk średnie,
    cebula 1 sztuka średnia,
    olej rzepakowy 4 łyżki,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    pieprz mielony - ile potrzeba

Jajka nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka z pieczarkami 1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z solą (łatwiej się obierają ze skorupki), wystudzone w zimnej wodzie obrać jajka.

    Każde jajko przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie usunąć żółtko do miski i wsypać sól czosnkową, pieprz czarny mielony i paprykę słodką, puste połówki jajek odłożyć na talerz.

    Pieczarki drobno posiekać, na oleju usmażyć na złocisto posiekaną cebulę, dodać pieczarki i smażyć na większym ogniu mieszając do odparowania soku, solić po usmażeniu.
  • jajka z pieczarkami 2. Pieczarki dodać do żółtek i dużą łyżką połączyć składniki, nadziewać jajka pieczarkami, posypać pieprzem mielonym i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy