Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne jajka na przekąskę.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    pół łyżeczki musztardy
    1-2 łyżki majonezu
    sól,pieprz
    2 łyżki posiekanego szczypiorku

Jajka nadziewane pomidorowo-szczypiorkową pastą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek przekroić na pół ,wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce razem z jednym jajkiem.
  • 2. Do startych żółtek z jajkiem dodać majonez,musztardę,przecier pomidorowy,dokładnie wymieszać,przyprawić solą i pieprzem,dodać połowę posiekanego szczypiorku.
  • 3. Połówki jajek napełniać pastą i posypywać pozostałym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy