Jajka w chrupiącej marchewkowo orzechowej skorupce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Na świateczny stól i nie tylko polecam jajka w marchewkowo orzechowej skorupce:) Nie tylko świetnie smakuja ale tez pięknie wygladaja. .

  • 45 min

Składniki:

  • 5 jajek
    2 średnie marchewki,
    2 łyżki bułki tartej ,
    3-4 łyzki zmielonych lub pokruszonych orzechów włoskich
    większa szczypta curry
    szczypta soli
    szczypta pieprzu świeżo zmielonego

Jajka w chrupiącej marchewkowo orzechowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cztery jajka ugotowac na półtwardo, ostudzic , obrac ze skorupek.

    2. Marchewki umyć , oskrobać obieraczką i zetrzec na tarce o drobnych oczkach.Dodąc bułke tartą,curry , sól , pieprz i surowe jako, wyrobic masę.

    3. Marchewkową masa obtaczać gotowane jajka a następnie panierowć w posiekanych orzechach włoskich.

    4. Panierowane jajka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku i przez około 25 minut. Smacznego:)

Porady

4 porcje ,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy