Jajka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować, obrać przekroić na pół, wyjąć żółtka.Pieczarki obrać zetrzeć na tarce--grubej, przesmażyć na łyżce masła, przyprawić (sól, pieprz)--jeszcze ciepłe zmiksować z żółtkami i połową groszku--farsz doprawić do smaku, jeśli się nie klei dodajemy łyżkę majonezu. Farszem napełniamy połówki jajek --Na dno naczynia rozkładamy pozostałą część groszku (1/2 puszki, zmiksowaną)Na trawce z groszku układamy napełnione farszem połówki jajek.ZALEWA:1/2 litra wody zagotować dodać kostkę rosołową, doprawić na ostro, magi sól, pieprz. Na koniec dajemy 2-3 łyżki żelatyny, przestygniętym wywarem zalewamy jajka na półmisku, odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze