Jajka w kokilkach z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Syte, kolorowe śniadanie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 jajka
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    10 dkg pieczarek
    kawałek pora
    1/2 czerwonej papryki
    5 dkg sera żółtego
    1 łyżka masła
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    słodka papryka

Jajka w kokilkach z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierwsza warstwa 1. 4 kokilki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Pieczarki pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Rozłożyć na dnie kokilek.
  • z jajkiem 2. Tuńczyka osączyć, rozłożyć na pieczarkach. Na tuńczyka wbić jajka, posypać solą i pieprzem.
  • gotowanie 3. Jajka posypać drobno pokrojonym porem, papryką i startym serem. Wierzch oprószyć słodką papryką. Na patelni albo w płaskim garnku zagotować wodę, wstawić kokilki, przykryć i gotować do uzyskania ulubionej konsystencji jajek. Podawać posypane szczypiorkiem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy