Jajka w potrawce

0 (0 ocen)

Prosty przepis na szybki obiad

Składniki:

  • 6 jaj
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    1 szklanka rosołu
    250 ml śmietany kremówki
    1 łyża masła
    natka pietruszki
    koperek
    1 łyża mąki
    sól
    pieprz

Jajka w potrawce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, obieram kroję na ćwiartki i układam na talerzach.Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na maśle, oprószam mąką i zasmażam. Dodaję śmietanę, rozmieszam i powolutku wlewam rosół nie przerywając mieszania, by nie było grudek. Kukurydzę osączam z zalewy i dodaję do sosu i gotuję ok. 5 min. Dodaję posiekaną zieleninę, zagotowuję. Doprawiam solą i pieprzem i polewam sosem pokrojone jajka.

Porady

Można podawać z białym pieczywem, moja wersja zaś jest z domowym spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy