Jajka w sałatce warzywnej

0 (0 ocen)

Sałatka z marynowanych warzyw z dodatkiem pikantnego chrzanu idealnie komponuje się smakowo z jajkami ugotowanymi na twardo.

Składniki:



  • 8 jajek
    100 g pieczarek marynowanych
    100 g papryki konserwowej
    100 g ogórków konserwowych
    1 malutka biała cebula
    2 łyżeczki chrzanu
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól pieprz do smaku

Jajka w sałatce warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z skorupki i przekroić na pół. Paprykę, pieczarki, ogórki i cebule pokroić w drobniutką kosteczkę. do warzyw dodać chrzan, majonez jogurt naturalny i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć na 2-3 godziny do lodówki żeby smaki się przegryzły. Na półmiski ułożyć przekrojone jajka i sałatkę.

Komentarze

Podobne przepisy