Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne jajka w sosie podobnym do tatarskiego.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 słoik pieczarek marynowanych
    4-6 ogórków konserwowych
    3-4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    czerwona papryka w proszku
    6 jajek
    pęczek szczypiorku

Jajka w sosie pieczarkowo-ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, paprykę, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić na ćwiartki.
  • 3. Na półmisek wyłożyć sos. Na wierzch ułożyć jajka, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Pieczarek i ogórków konserwowych, po pokrojeniu w kostkę ma być miej więcej po równo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy