Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

Będą wspaniale się prezentować na wielkanocnym stole. Idealne również na spotkania rodzinne.

Składniki:

  • 7 jajek
    mały słoiczek pieczarek marynowanych
    mały słoiczek ogórków kiszonych
    3 nieduże cebule
    sól
    pieprz
    pół szklanki śmietany
    pół szklanki majonezu

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną obrać ze skorupek, przekroić na pół i ułożyc na talerzu.
  • 2. Grzybki, ogórki i cebulę pokroić w drobna kostkę. Dodać majonez i śmietane i przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Zalać jajka sosem.

Porady

Sos doskonale smakuje także do wędliny,czy mięsa z grilla.

Komentarze

Podobne przepisy