Jajka w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealna przekąska do potrwa z grila :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 mały majonez winiary
    1 puszka groszku
    1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
    5 jajek ugotowanych na twardo
    rzodkiewka i brokuł do dekoracji
    sól
    pieprz

Jajka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w paseczki dodajemy groszek i mieszamy z majonezem doprawiamy solą oraz pieprzem. Ugotowane jajka kroimy na pół układamy na półmisku i przykrywamy masą majonezowo- pieczarkowo- groszkowo.Dekorujemy różyczkami brokuła i rzodkiwką .

Porady

Podawać z mięsem i kiełbasą z grila lub jako przekąska do wędlin

Komentarze

Podobne przepisy