Jajka w sosie z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne jedzonko jajkowo pieczarkowe .

  • 30 min

Składniki:


  • jajka 4 szt
    pieczarki 10 - 12 szt średnich
    marchew 1/4 szt
    natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem
    cebula 1/4 szt
    śmietana 3-4 łyżki
    sól
    pieprz
    masło

Jajka w sosie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy ,obieramy i kroimy na połowy (jajka nie muszą być gotowane na twardo).

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry i marchew startą na tarce albo drobno pokrojoną.

    Wszystko mieszamy i chwilę przesmażamy. Oprószamy solą i trochę podlewamy wodą albo bulionem. Chwilę gotujemy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę cebulę i śmietanę (można dodać część śmietany i jogurt) .

    Dodajemy też natkę pietruszki, wymieszamy i całość i doprawiamy do smaku. Sos podajemy z ugotowanymi jajkami.

    Smaczne jako dodatek do obiadu, a także z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy