Jajka w szynce

0 (0 ocen)

śniadanie

Składniki:

  • 4 jajka rozm. L
    4 plastry szynki
    10 dkg pieczarek
    2-3 liście młodego jarmużu
    kawałek pora
    sól, pieprz
    olej

Jajka w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka w szynce 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć razem z posiekanym jarmużem, posypać solą i pieprzem. Kokilki posmarować olejem i wyłożyć szynką. Do środka nałożyć pieczarki z jarmużem, wbić jajko, posypać posiekanym porem oraz solą i pieprzem. Wstawić kokilki do garnka wypełnionego wodą na wysokości około 2-3 cm i przykryć. Gotować około 5-10 minut, w zależności od tego jak ścięte jajka lubimy.

Komentarze

Podobne przepisy