Jajka w wiosennym sosie

0 (0 ocen)

Polecam pyszne jajeczka na śniadanie Wielkanocne i nie tylko.

Składniki:

  • - 6 jaj ugotowanych na twardo
    - 1 szklanka śmietany gęstej 18 %
    - 2 ząbki czosnku
    - po 2 łyżki posiekanej rzeżuchy, szczypiorku, koperku, pietruszki
    - 1 szczypta cukru
    - sól do smaku
    - 1 szczypta białego pieprzu

Jajka w wiosennym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę przełożyć do miseczki, dodać sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier, pieprz oraz zieleninę. Wszystko dobrze wymieszać.
    Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, układamy na półmisku i polewamy sosem. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy