Jajka wielkanocne z pieczenią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny dodatek na stół świąteczny i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka 4 szt
    pieczeń drobiowa 2 plastry
    zielenina posiekana 1-2 łyżki
    majonez
    sól
    pieprz

Jajka wielkanocne z pieczenią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtko i rozdrabniamy albo kroimy w drobną kostkę.

    Plastry pieczeni (niezbyt grube) kroimy też w drobną kostkę. Połówki jajek oprószamy solą. Żółtka łączymy z pokrojoną pieczenią i zieleniną.

    Na spód każdej połówki jajka kładziemy odrobinę majonezu i napełniamy połówki przygotowanym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jajka wielkanocne - szynka w galarecie