Jajka z farszem

0 (0 ocen)

Kombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym.

Składniki:


  • 1puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym
    4 łyżki groszku z puszki
    10 pieczarek marynowanych
    3-4 ogórki konserwowe
    1 jajko ugotowane na twardo
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    7 jajek ugotowanych na twardo
    pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji

Jajka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy