Kombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym.
Składniki:
1puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym
4 łyżki groszku z puszki
10 pieczarek marynowanych
3-4 ogórki konserwowe
1 jajko ugotowane na twardo
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
7 jajek ugotowanych na twardo
pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji
Jajka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować.
Komentarze