Jajka z farszem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Prosta, zdrowa i ładnie prezentująca się przystawka. Nie tylko na wielkanocny stół ale smaczny dodatek do każdego śniadania.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek
    Przyprawy: sól, pieprz
    2 łyżki majonezu kieleckiego
    10 dag mrożonego szpinaku
    Do dekoracji – kilka listków świeżego szpinaku

Jajka z farszem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo z dodatkiem 1 łyżki octu 10%(ten dodatek zapobiega pękaniu skorupek). Ostudzone jajka obrać, przekroić na 2/3 i 1/3 części, wybrać małą łyżeczką żółtka. Szpinak odparować na patelni z nadmiaru wody, wystudzić. Szpinak, żółtka i majonez zmiksować na gładką masę , doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić białka, schłodzić, ułożyć dekoracyjnie na listkach szpinaku.

Porady

1.do masy jajecznej można użyć świeżego szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy