Jajka z jogurtem na zielono

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekka przekąska na Wielkanoc i nie tylko. Uwielbiam wszystko co zdrowe i zielone :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 4 jajka
    200 ml jogurtu naturalnego
    1 pęczek pietruszki
    5 łyżek rzeżuchy świeżej
    5 liści sałaty lollo
    4 pomidorki koktajlowe
    Kawałek ogórka zielonego
    20 oliwek czarnych
    ½ papryczki chili
    1 łyżeczka żelatyny
    pieprz

Jajka z jogurtem na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo. Przelewam zimną wodą. Kroję na pół, wydrążam żółtka. Do miski od blendera wrzucam żółtka, dodaję jogurt, pietruszkę umytą, rzeżuchę, pieprz. Całość blenderuję. Żelatynę zalewam jedną łyżką zimnej wody, następnie dodaję 3 łyżki gorącej wody. Po rozpuszczeniu żelatyny schładzam ją i dodaję do jogurtu. Wstawiam do lodówki na godzinę. Jajka napełniam farszem, dodaję rzeżuchę i chilii papryczkę. Podaję z sałatą,i oliwkami czarnymi. Z jednego jajka robię muchomora. Dekoruję pomidorkami koktajlowymi i kawałkami ogórka zielonego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy