Jajka z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Lubię łączyć tradycję z kuchnią światową, a jajka nadają się do takich kombinacji idealnie :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 12 sztuk
    - krewetki w zalewie (puszka): 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 3 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - musztarda węgierska: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy mielony: 1 szczypta
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - suszony szczypior: 1 łyżeczka

Jajka z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować ok. 10 minut, ostudzić, obrać i przeciąć na pół.
  • 2. Wyjąć żółtka i wrzucić do miseczki.
  • 3. Dodać majonez, drobno posiekane
    ogórki i osączone z zalewy krewetki (część zostawić do dekoracji).
  • 4. Dodać łyżkę musztardy węgierskiej, łyżeczkę szczypiorku suszonego i pieprz kolorowy, świeżo zmielony.
  • 5. Składniki wymieszać i faszerować nim białka. Udekorować krewetkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy