Jajka z makrelą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na świąteczny stół

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek

    1/2 wędzonej makreli

    garść rzeżuchy

    1 łyżka majonezu

    sól, pieprz

Jajka z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc do miseczki i rozgnieść widelcem. Wędzoną makrelę obrać z ości, rozdrobnić i dodać do żółtek, całość dokładnie wymieszać, dodać rzeżuchę, majonez i doprawić do smaku. Z pasty formować w dłoniach kulki wielkości żółtka i wkładać do połówek jajek. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy