Jajka z rzeżuchą i łososiem

0 (0 ocen)

Na wielkanocne śniadanie

Składniki:

  • 4 jajka
    100 g łososia wędzonego
    2 rzodkiewki
    garść rzeżuchy
    1 łyża majonezu
    1 łyżeczka musztardy Dijon
    sól i pieprz
    koperek i rzodkiewka do dekoracji

Jajka z rzeżuchą i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miski i rozetrzeć widelcem. Łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy