Jajka z wiosennym sosem na rukolowym gniazdku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na ostatnią chwilę coś szybkiego i lekkiego. Rukola z wiosennym sosem z jogurtu, rzodkiewek i szczypiorku.Podana z jajkami jest świetnym daniem na kolację ale również na świąteczny stół.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół opakowania rukoli (40 g)
    3 jajka

    sos:
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    6 rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    rzeżucha
    sól

Jajka z wiosennym sosem na rukolowym gniazdku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić w dużą kostkę.
    Do miski zetrzeć rzodkiewkę na tarce na dużych oczkach. Dodać pokrojony szczypiorek i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
    Rukolę umyć, osuszyć, ułożyć na dużym talerzu. Na środek wyłożyć sos, wyłożyć jajka, posypać rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy