JAJKA Z WKŁADKĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna odmiana dla osob lubiacych jajka:)

  • 45 min

Składniki:

  • 6 jajek
    100 g ulubionej szynki
    majonez
    musztarda lub chrzan
    jogurt naturalny
    szczypiorek

Jajka z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ostygnieciu obieramy,przekrawamy wzdluz na pol, oddzielamy bialka od zoltek.
  • 2. Szynke kroimy bardzo drobno, laczymy z majonezem.
  • 3. bialka nadziewamy szynka z majonezem.
  • 4. zoltka kruszymy w osobnej misce, dodajemy okolo 2 lyzki jogurtu oraz musztarde lub chrzan wg upodoban, ale pewne jest, ze obojetnie z czym zrobimy i tak beda pyszne. Mieszamy tak, zeby nie bylo grudek.
  • 5. Bialka dekorujemy masa powstala z zoltek. Posypujemy szczypiorkiem. SMACZEGO:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy