Jajka z zieloną pastą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jajka nadziewane pastą z awokado z dodatkiem czosnku i czerwonej papryki. Smaczna przekąska na święta lub domowe przyjęcie.

  • 40 min

Składniki:

  • na 8 połówek:
    4 jajka
    1 dojrzałe, miękkie awokado
    połowa czerwonej papryki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    świeżo mielony pieprz

Jajka z zieloną pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać i podzielić na połówki. Wydrążyć żółtka.
  • 2. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ.
  • 3. W misce dokładnie rozgnieść miąższ z awokado (można zblendować).
  • 4. Połowę papryki pokroić w drobną kostkę, ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
  • 5. Do miski z awokado dodać pokruszone żółtka, paprykę, czosnek i sok z cytryny. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 6. Jajka nadziać farszem. Podawać z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy