Jajka ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Lekko przysmażone jajka ugotowane na twardo w towarzystwie pikantnie doprawionego szczypiorku. Nietuzinkowa propozycja wielkanocna.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, obranych ze skorupek
    4 ząbki czosnku
    1 duży pęczek szczypiorku
    5 łyżek oleju
    sól do smaku (wg uznania)
    pieprz cytrynowy do smaku (wg uznania)
    imbir mielony do smaku (wg uznania)
    papryka słodka mielona do smaku (wg uznania)

Jajka ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka ze szczypiorkiem 1. Czosnek i szczypiorek posiekać, wrzucić na rozgrzany olej, przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Smażyć 3 - 4 min, cały czas mieszając.
  • Jajka ze szczypiorkiem 2. Następnie dołożyć jajka i chwilę smażyć, aż jajka lekko się zrumienią. Cały czas mieszać zawartość patelni. Na końcu jajka oprószyć papryką mieloną i jeszcze chwilę smażyć, cały czas mieszając.
    Podawać na ciepło lub na zimno z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy