Jajka na twardo-serduszka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Oryginalna alternatywa dla tradycyjnych jajek na twardo.

  • 25 min

Składniki:

  • -jajka-dowolna ilość
    -pusty karton po soku lub mleku-minimum 1 litrowy
    -długopis lub flamaster
    -2 gumki recepturki

Jajka na twardo-serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jak zrobić jajko serce 1. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy są gotowe, delikatnie obieramy ze skorupki. Z kartonu wycinamy przednią ściankę i składamy ją na pół wzdłuż długości. Kiedy jajko będzie jeszcze ciepłe (gdy będzie zimne pomysł się nie uda, gdyż jajko pęknie) układamy je w zgięciu kartonu. Po środku jajka umieszczamy długopis lub flamaster, który dociskamy, chcąc uzyskać wgłębienie w jajku. Długopis przymocowujemy do kartonu gumkami recepturkami.
  • jajko serce 2. Długopis ma się zatapiać w jajku, tworząc odkształcenie. Po ok 10 min jajko serduszko jest gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy