Jajko sadzone ze szczawiem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Płynne żółtko jajka sadzonego i lekko chrupiące białko idealnie komponują się z kwaśnym smakiem szczawiu.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajko, ilość dowolna
    na każde jajko 2-3 listki szczawiu, najlepsze są młode listki
    sól
    olej rzepakowy do smażenia

Jajko sadzone ze szczawiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni z nieprzywierającym spodem rozgrzewamy olej. Na gorącą patelnię wbijamy jajka, posypujemy je lekko solą i listkami szczawiu. Jajka smażymy około 2 minut, aż białko się zetnie, a żółtko nadal będzie płynne. Jajka podajemy na chlebie posmarowanym masłem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy