Jajko zapiekane w awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śniadanie inne niż zwykle.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe, duże awokado
    2 plastry szynki
    2 malutkie jajka
    2 łyżki parmezanu tartego
    Sól, pieprz

Jajko zapiekane w awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Delikatnie solimy. W dziurach po pestce układamy po plastrze szynki i wbijamy jajko. Doprawiamy je solą oraz pieprzem. Wierzch posypujemy startym parmezanem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210⁰C, po 5 minutach zmieniamy temp. na 180⁰C i zapiekamy jajko przez ok 15-20 minut. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy