Jajko zapiekane w kajzerce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie i pożywne śniadanko

  • 20 min

Składniki:

  • bułka kajzerka
    jajko
    kilka plasterków szynki
    kilka plasterków sera żółtego
    prażona cebulka
    szczypiorek
    sól,pieprz

Jajko zapiekane w kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy górę z kajzerki, wydrążamy środek. Szynkę i ser kroimy w małe paseczki, mieszamy. Faszerujemy bułkę. Posypujemy prażoną cebulką. Na to wbijamy surowe jajko, solimy i pieprzymy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika,pieczemy do czasu ścięcia białka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy