Jajkowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotleciki z jajkiem i kalafiorem.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
    kalafior ugotowany 1/2 sztuki
    szczypiorek 1 pęczek
    cebula 1/2 sztuki
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej

Jajkowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kotkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafiora podzielić albo pokroić na małe kawałki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka, cebulę, szczypiorek i kalafior połączyć i wymieszać z ok dwoma łyżkami tartej bułki.
    Wbić jajko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.
    Wilgotnymi dłońmi formować małe kotlety.
    Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy