Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
JAMESON JULEP
0
(0 ocen)
Dla 1 osoby
Trudny
PolskaGotuje
Zaawansowany
Dla 1 osoby
Trudny
Składniki:
- 50 ml Jameson na: 1 szklanka
- 10 ml syrop cukrowy na: 1 szklanka
- Dopełnienie wodą na: 1 szklanka
- 6-10 listków mięty na: 1 szklanka
- 10 ml Red Vermouth na: 1 szklanka
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Jameson julep - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Rozgnieść delikatnie miętę razem z syropem i wodą na dnie szklanki lub kubka. Dodać Jamesona i mieszać. Wypełnić szklankę/kubek kruszonym lodem i ponownie mieszać. Na końcu dodać kilka kropli Red Vermouth. Dekorować gałązką mięty i borówkami.
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
JAMESON COLA
PolskaGotuje
latwy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
JAMESON APPLE
PolskaGotuje
łatwy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
JAMESON SOUR
PolskaGotuje
Średnio zaawansowany
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
WINTER JULEP
PolskaGotuje
zaawansowany
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
MINT JULEP
PolskaGotuje
Średnio zaawansowany
4.45
(197 ocen)
4.45
(197 ocen)
Wiosenny 3-BIT
Jaga85
Jest to szpinakowa wersja popularnego ciasta 3-Bit. Cóż mogę napisać- tylko jedno-smakuje pysznie!!!! Ciasto polecam przygotować na Święta Wielkanocne, ale nie koniecznie. Swoją barwą jak najbardziej nawiązuje do wiosny, która mi zawsze kojarzy się z tymi świętami.
2 godz.
Komentarze