Japońska ryba

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Pyszna sałatka z kotletami sojowymi.

  • 4 godz. 20 min

Składniki:


  • 2 opakowania kotletów sojowych
    1 słoik papryki konserwowej
    6 ogórków konserwowych
    2 cebule
    1 jajko
    5 łyżek octu
    5 łyżek ketchupu
    1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    3/4 szklanka wody
    2 szklanki mąki
    Do smaku sól, cukier, przyprawa uniwersalna
    Do smażenia tłuszcz

Japońska ryba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, jajka oraz wody robimy ciasto. Kotlety sojowe gotujemy a następnie nacieramy przyprawą uniwersalną i maczamy we wcześniej przygotowanym cieście. Smażymy na złoty kolorek. Ketchup, przecier, 1,5 szklanki wody oraz ocet i cukier mieszamy ze sobą i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oraz ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą. W misce układamy warstwowo kotlety sojowe, warzywa i tak na zmianę, aż składniki się skończą. Całość zalewamy zalewą. Pozostawiamy ok 3-4 godzin, aż składniki się „przegryzą” . Smacznego !!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy