Jarmużowo-szpinakowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i zdrowe babeczki.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mrożonego jarmużu(można użyć świeżego)
    10 kostek mrożonego szpinaku( można użyć świeżego)
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju kokosowego
    50 g sera żółtego
    2 łyżki mąki
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    sól, pieprz

Jarmużowo-szpinakowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż i szpinak wykładamy na cedzak najlepiej na noc aby odciekł. Następnego dnia rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy obrany i pokrojony drobno czosnek i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy rozmrożony jarmuż i szpinak i smażymy razem ok. 5 minut. W tym czasie kroimy drobno żółty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy żółty ser. Mieszamy aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę aby przestygło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Mieszamy dokładnie i przekładamy ciasto do foremek na babeczki-równo z krawędzią foremki. wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy