Zapraszam na smaczny i szybki w przygotowaniu dodatek do drugiego dania. Jarzynka przygotowana z kalarepki i marchewki z dodatkiem zielonego koperku. Polecam.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
2 kalarepki ( 40 dag )
3 marchewki
2 szkl wody
1 łyżka pokrojonego koperku
1/4 szkl mleka
1 łyżeczka mąki pszennej
sól do smaku
pieprz do smaku
Jarzynka z kalarepki i marchewki do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Kalarepki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie myjemy koperek i osuszamy, kroimy na drobno.
Do mleka wsypujemy mąkę i mieszamy. Do ugotowanej jarzynki dodajemy koperek i wlewamy mleko z mąką, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Komentarze