Jaśminowy ryż z klopsikami, kapustą i karotką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Ryż jaśminowy ma śnieżnobiały kolor i delikatny jaśminowy aromat ,świetnie pasuję do dań mięsnych z warzywami

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 0.5 kg
    ryż jaśminowy 100 gr
    sezam czarny
    pieczarki 0,2 kg
    marchew 3 szt
    bób 1/2 szklanki
    sól do smaku
    pieprz
    kapusta biała 1 szklanka posiekanej

Jaśminowy ryż z klopsikami, kapustą i karotką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki kroję na pół,podsmażam ,solę .mięso mielone doprawiam solą i pieprzem formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego smażę na złoty kolor. Bób gotuję w osolonej wodzie marchewkę kroję na plastry dodaję do pieczarek i duszę ,następnie dodaję ugotowany bób oraz poszatkowaną kapustę ,całość duszę około 15 minut na bardzo małym ogniu podaję na ciepło z ryżem ,posypane sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Komentarze

Podobne przepisy