Jesienna kawa z bzem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Jeśli lubicie kawę a znudziła Wam się klasyczna wersja polecam jej urozmaicenie syropem z czarnego bzu. Syrop dodaje kawie ciekawego i niespotykanego smaku i aromatu.

  • 5 min

Składniki:

  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej/mielonej na ¾ szklanki wody lub ¾ szklanki kawy z ekspresu
    cukier wg uznania
    3 łyżeczki syropu z czarnego bzu
    bita śmietana
    listki mięty do ozdoby

Jesienna kawa z bzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzamy kawę tak mocną jak lubimy. Możemy użyć kawy rozpuszczalnej/mielonej lub z ekspresu. Dosładzamy wg. gustu biorąc pod uwagę, że syrop z bzu jest słodki. Dodajemy 2 łyżeczki syropu z bzu i mieszamy. Kawę wykańczamy bitą śmietaną i skrapiamy pozostałą łyżeczką syropu. Dekorujemy listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy