Jeśli lubicie kawę a znudziła Wam się klasyczna wersja polecam jej urozmaicenie syropem z czarnego bzu. Syrop dodaje kawie ciekawego i niespotykanego smaku i aromatu.
5 min
Składniki:
2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej/mielonej na ¾ szklanki wody lub ¾ szklanki kawy z ekspresu
cukier wg uznania
3 łyżeczki syropu z czarnego bzu
bita śmietana
listki mięty do ozdoby
Jesienna kawa z bzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaparzamy kawę tak mocną jak lubimy. Możemy użyć kawy rozpuszczalnej/mielonej lub z ekspresu. Dosładzamy wg. gustu biorąc pod uwagę, że syrop z bzu jest słodki. Dodajemy 2 łyżeczki syropu z bzu i mieszamy. Kawę wykańczamy bitą śmietaną i skrapiamy pozostałą łyżeczką syropu. Dekorujemy listkami mięty.
Komentarze