Jesienna surówka z porem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatnie ostrawa surówka ze zwykłych,zdrowych produktów,idealnie pasuje do dań głównych z mięsem.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 por(biała część)
    1 jabłko
    1 marchew
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    sól,pieprz do smaku

Jesienna surówka z porem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por opłucz,usuń zielone liście i pokrój w półplasterki.
    Jajka obierz i pokrój w kostkę.
    Jabłko i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
    Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski,dodaj majonez,dopraw solą i pieprzem,dokładnie wymieszaj,posyp posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy