Jesienne ciasteczka

0 (0 ocen)

Pyszne ciasteczka ze wszystkimi smakami jesieni.

Składniki:

  • 25 dag margaryny Palmy z Murzynkiem
    40 dag mąki
    25 dag cukru
    3 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    10 dag mielonych orzechów
    10 dag mlecznej czekolady
    5 czerwonych śliwek renklod
    Dodatkowo:
    10 dag białej czekolady
    mielone orzechy

Jesienne ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z dodatkiem cukru na gładki krem w trakcie ucierania dodać jajka.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać następnie cały czas ucierając dodać do porcjami do kremu.
    Kiedy ciasto jest gładkie to ostrożnie połączyć je z mielonymi orzechami, posiekaną czekoladą i śliwkami pokrojonymi w kosteczkę.
  • jesienne ciasteczka 2. Blaszkę wysmarować tłuszczem i łyżką kłaść małe ciastka lekko je spłaszczając.
  • jesienne ciasteczka 3. Piec około 10-15 minut w temp. 170st, po upieczeniu przestudzić i polać rozpuszczoną białą czekoladą oraz posypać niewielką ilością mielonych orzechów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy