25 dag margaryny Palmy z Murzynkiem
40 dag mąki
25 dag cukru
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag mielonych orzechów
10 dag mlecznej czekolady
5 czerwonych śliwek renklod
Dodatkowo:
10 dag białej czekolady
mielone orzechy
Jesienne ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Margarynę utrzeć z dodatkiem cukru na gładki krem w trakcie ucierania dodać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać następnie cały czas ucierając dodać do porcjami do kremu.
Kiedy ciasto jest gładkie to ostrożnie połączyć je z mielonymi orzechami, posiekaną czekoladą i śliwkami pokrojonymi w kosteczkę.
2.Blaszkę wysmarować tłuszczem i łyżką kłaść małe ciastka lekko je spłaszczając.
3.Piec około 10-15 minut w temp. 170st, po upieczeniu przestudzić i polać rozpuszczoną białą czekoladą oraz posypać niewielką ilością mielonych orzechów.
Komentarze