Jesienne pieczarki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jedno z naszych ulubionych jesiennych dań, rozgrzewające i pyszne!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka: 1 kilogram
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - smietana 22%: 200 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - chili: 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżka
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
    - olej: 3 łyżki

Jesienne pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę (dosyć grubą). Pieczarki umyć pokroić na cząstki lub plasterki. Wszystko podsmażyć na oleju i dusić na wolnym ogniu często mieszając. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, posiekaną natkę oraz przyprawy* Jeszcze chwilę dusić. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy