Jesienne śledzie z grzybami

0 (0 ocen)

Przystawka idealna na jesień, kiedy mamy pod dostatkiem różnorodne gatunki grzybów, jak również na pozostałe pory roku, jeśli tylko użyjemy pieczarek.

Składniki:

  • opakowanie matiasów
    1 duża cebula
    szklanka pokrojonych grzybów
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    natka pietruszki

Jesienne śledzie z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć. Pokroić w kostkę.
  • 2. Grzyby pokroić w plastry, cebulę w krążki i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, dusić do miękkości.
  • 3. Dodać koncentrat pomidorowy (kilka łyżek) i doprawić do smaku.
    Wystudzić.
  • 4. Ułożyć śledzie i polać przygotowaną zalewą. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
  • 5. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Porady

Podawać z grzankami z ciemnego pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy