Jesienne spaghetti

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Powoli kończą się świeże, letnio jesienne warzywa, dlatego trzeba je zajadać póki są. Z prostych składników przygotowałam pyszne spaghetti. Niewiele składników a efekt niesamowicie pyszny :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    pół małej cukinii
    cebula
    4 ząbki czosnku
    2 duże pomidory
    makaron spaghetti
    bazylia
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    łyżka bułki tartej

Jesienne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cukinii wydrążyć środek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, razem z bułką tartą dodać do mięsa mielonego. Doprawić solą, ostrą papryką i pieprzem. Uformować małe klopsiki. Pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać czosnek i wszystko przełożyć do garnuszka. Gotować 10 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić bazylią, ostrą papryką i solą. Do takiego sosu dodać klopsiki i gotować kolejne 10 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy