Powoli kończą się świeże, letnio jesienne warzywa, dlatego trzeba je zajadać póki są. Z prostych składników przygotowałam pyszne spaghetti. Niewiele składników a efekt niesamowicie pyszny :)
45 min
Dla 4 osób
Składniki:
30 dag mięsa mielonego
pół małej cukinii
cebula
4 ząbki czosnku
2 duże pomidory
makaron spaghetti
bazylia
sól
pieprz
ostra papryka
łyżka bułki tartej
Jesienne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z cukinii wydrążyć środek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, razem z bułką tartą dodać do mięsa mielonego. Doprawić solą, ostrą papryką i pieprzem. Uformować małe klopsiki. Pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać czosnek i wszystko przełożyć do garnuszka. Gotować 10 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić bazylią, ostrą papryką i solą. Do takiego sosu dodać klopsiki i gotować kolejne 10 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem.
Komentarze